Bij ons kunt u ook terecht voor het keuren van uw gereedschap, klimmaterieel en lijmkranen

NEN 2484 en 3140  - keuring gereedschap, klimmaterieel en lijmkranen

Uw personeel veilig en verantwoord aan het werk. Voorkom problemen en voldoe aan de ARBO-wet met een NEN 3140 keuring van uw arbeidsmiddelen. Laat uw elektrisch gereedschap keuren volgens de NEN 3140 norm.

Volgens de ARBO wet bent u er als werkgever verantwoordelijk voor dat uw werknemers veilig kunnen werken. Elektrisch gereedschap keuren gaat volgens de NEN 3140 norm. De NEN certificering gebeurt door een keurmeester NEN 3140.

NEN 3140 keuring

Is een keuring nen 3140 verplicht?

Uw elektrische arbeidsmiddelen - elektrische gereedschap - moet inderdaad regelmatig gekeurd worden. Nen 3140 inspecties zijn een vereiste volgens de regels van de ARBO-wet. De keuring wordt uitgevoerd door een erkende keurmeester NEN 3140. Hij inspecteert en test uw elektrische gereedschap.

Wanneer en hoe vaak keuren ?

Nen 3140 keuringen vinden in de regel jaarlijks plaats op uw bedrijfslocatie.
De tijd tussen 2 controles wordt op basis van een risicoanalyse bepaald. In de meeste gevallen geldt keuring voor 1 jaar. Onze medewerkers zijn bevoegd om deze interval te bepalen en aan te geven wanneer de volgende keuring noodzakelijk is.

NEN Keuringsstickers?

Uw gecertificeerde gereedschappen krijgen keuringsstickers NEN 3140 waarop staat tot wanneer de keuring geldt.

NEN certificaat - Keuringsrapport NEN 3140

Na inspectie krijgt u NEN certificaat waarop alle relevante gegevens over de machinekeuring staan.
Op het keuringsrapport vindt u in detail de bevindingen per gekeurd elektrisch arbeidsmiddel. Datum en handtekening van keurmeester ontbreken natuurlijk niet.

Gebruikte NEN indentificatienummers

Ieder NEN gekeurd stuk gereedschap krijgt een uniek indentificatienummer dat op het NEN certificaat terug komt. Als uw gereedschap reeds voorzien is van nummers dan kunnen deze worden gebruikt.

NEN 2484 keuring

U wilt dat er binnen uw organisatie wordt gewerkt met veilig klimmateriaal. Door regelmatig een NEN 2484 inspectie te laten uitvoeren, bent u verzekerd van veilige ladders en steigers. Na de keuring volgens de NEN 2484 ontvangt u een overzicht met opmerkingen, eventuele mankementen of afwijkende meetwaarden.

  • Tijdens de keuring let de inspecteur onder meer op eventuele vervormingen en slijtage aan het materiaal. Versleten of onherstelbaar beschadigd draagbaar klimmaterieel wordt voorzien van een afkeursticker en moet worden vernietigd.

Laat weten wat we voor u
kunnen betekenen

Veru Materieel is een jong bedrijf gefundeerd op jarenlange ervaring en een groot netwerk.

Wij zijn gewend met u mee te denken, daarmee zijn wij onderscheidend en kunnen wij u ook echt ontzorgen.

Contactgegevens

Veru Materieel B.V.
Buitendams 432
3371 BV Hardinxveld-Giessendam

M. 06-22 16 55 10

E. info@verumaterieel.nl

Neem contact met ons op

Versturen

Copyright ® Veru Materieel